17/09/2016

Akreditacije i ulaznice

Festival 25 FPS ne naplaćuje ulaznice na festivalske projekcije. To ne znači da su programi bezvrijedni, nego da festival ima dobre pokrovitelje i partnere i beskompromisnu želju da omogući nesmetan pristup suvremenom inovativnom i eksperimentalnom filmu i povijesti filmske avangarde.

Više
15/09/2016

Programski dnevnik II: Programi žirija

Svrha programa Žiri predstavlja upravo je u upoznavanju publike s nadahnućima i metodama kojima u svom umjetničkom radu pribjegavaju članovi našeg stručnog žirija. Više o programu iz pera filmskog kritičara Danijela Brlasa.

Više
15/09/2016

Programski dnevnik I: Natjecateljski program

Kada kažemo „konkurencija“, a mislimo na skupinu naslova koji su nakon uspješnog prolaska kroz žrvanj selekcije dobili priliku reanimirati uspavani kino-brlog Studentskog centra, sigurno ne mislimo na olimpijske arene, šamaranje rukavicama pred dvoboj ili nadmetanja bilo kakve vrste. 

Više
07/09/2016

Izazovni filmovi za izazovna vremena


Dvanaestog rujna naše stranice predstavit će program te možete započeti svoju gledateljsku potragu za filmovima. 

Više
24/08/2016

Festival 25 FPS treba volontere!

Spremni smo i uzbuđeni za četiri dana kratkometražnog filma, sjajnih eksperimentalnih, inovativnih i umjetničkih filmova iz cijelog svijeta, kao i dragih i zanimljivih gostiju koji će nam se pridružiti. No, prije svega nam je potrebna volonterska pomoć u organizaciji koja je u zadnjih jedanaest godina bila neprocjenjiva.

Više
15/08/2016

Natjecateljski program 2016.

Natjecateljski program je zaokružen i ovo su filmovi i redatelji izabrani u 2016. godini. Čestitamo i vidimo se u Zagrebu!

Više