15/09/2015

Konferencija za medije 21. 9. u 11 h u MM centru

U ponedjeljak 21. 9. u 11 h u MM centru u Savskoj cesti 25 predstavit će se program 11. Festivala 25 FPS. Sve o filmovima, događanjima i festivalskim gostima izvijestit će vas programski selektori i organizatori.

Više
15/09/2015

Kino-predavanje Petera Tscherkasskog – strogo ručni rad

Vodeći svjetski filmski umjetnik found footage filma i jedan od najcijenjenijih svjetskih avangardista, Peter Tscherkassky, nakon devet godina vraća se u Zagreb. Analizirat će svoj najnoviji film The Exquisite Corpus za koji je primio posebno priznanje na ovogodišnjem kanskom festivalu u programu Quinzaine des réalisateurs.

Više
15/09/2015

O natjecateljskom programu 25 FPS-a

Što nam govore krajolici? Kako njihov govor doživljavaju mediji koji ga bilježe? Koji se to prostori otvaraju unutar samog procesa prenošenja informacije do naših osjetila? Kakve se sve spačke događaju u tim „međuprostorima“? Halapljivo gutamo informacije i razmahujemo se njima kao da su bogomdane, zanemarujući činjenicu da se sirotice nalaze pod neprekidnim terorom čitave sile nestašnih mikropojava koje neizbježno utječu na način na koji ih doživljavamo. „Međuprostore“ međutim ne vidimo, pa ih zato ignoriramo, iako ih ponekad osjetimo. Drugim riječima, nismo svjesni da se neprekidno nalazimo u sukobu sa svijetom oko sebe.

Više
15/09/2015

Budite dio Hit parade – performansa proširenog filma!

Ako ste slobodni 27. 9. i zanima vas zvuk više od slike, imate pojačalo (nije uvjet) i sudjelovali biste u jedinstvenoj umjetničkoj akciji, javite nam se, jer tražimo sudionike za najneobičniji performans iz programa Expanded Cinema u Francuskom paviljonu.

Više