16. Festival 25 FPS: Krećemo!

Večeras u 20 sati otvaramo Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS, čije će se 16. izdanje održavati od 24. do 27. rujna 2020. u Kinu SC-a u Zagrebu te 29. i 30. rujna u Art kinu u Rijeci. Ulaz na sve programe je besplatan, no ulaznice je potrebno preuzeti online preko sustava Entrio.

Na otvaranju prikazujemo program Konkurencija 1: Bjegovi, prvu od pet ovogodišnjih natjecateljskih sekcija. Konkurencija 1 sastoji se šest filmova koji se bave različitim vrstama bijega – to su bjegovi iz prepoznatljive svakodnevice u vlastiti unutrašnji svemir, u apstrakciju i mimikriju, ali i o pokušajima bijega iz restriktivnih sustava – društvenih očekivanja, roda ili videoigara – u potragu za vlastitim područjem slobode.

I ove godine publika će moći odlučivati o Nagradi publike, stoga ne zaboravite preuzeti glasačke listiće na ulazu u dvoranu i glasati za svoje favorite.    

U 18 sati, prije otvaranja, na rasporedu su Refleksi – program hrvatskih filmova, u sklopu kojih prikazujemo četiri hibridna naslova, čiji autori istražuju arhitekturu osobne i kolektivne povijesti. Nakon projekcije slijedi razgovor s autorima, a više o filmovima iz programa saznajte ovdje.

Podsjećamo da je za svaku projekciju potrebno preuzeti karte u sustavu Entrio, što je jedna od mjera sigurnosti koje smo uveli radi trenutačne epidemiološke situacije. Više o ostalim mjerama saznajte ovdje.

Veselimo se ovogodišnjem druženju!

Foto: Kako nestati, Thorax, Evelyn