3. dan – Gutanje filmova

U 14 sati počinje predavanje Petera Tscherkasskog koji će s publikom podijeliti način na koji već dva desetljeća radi filmove – bez kamere u tamnoj komori. Kako nastaju found footage filmovi, koliko je izazovno raditi s filmskom vrpcom u današnje digitalizirano doba doznajemo u MM centru na predavanju Strogo ručni rad
 

Kao što je umjetnik Daniel Spoerri pretvarao izložbene prostore u restorane i 1960-ih razvio koncept Eat-Art, u 16:00 sati član žirija Jonathan Pouthier pretvorit će kino dvoranu u kuhinju na platnu. Filmovi multimedijskih umjetnika, filmaša i aktivista tematiziraju hranu iz perspektiva koje nadilaze svakodnevno zadovoljavanje fizioloških potreba i pretvaraju hranjene u slojevite rituale.  

Peti natjecateljski program Testovi u 18:00 h empirijske znanosti pretvara u vizualnu raskoš na ekranu – nijemi 3-minutni film C. Pryce Prima Materia, digitalna carstva kompjutorskih grešaka u #47 J. M. Biscaye, Mreža i krug portugalskog dvojca M. Caló i F. Queimadele, te Na javi belgijske autorice S. Vanagt.

Zadnji ovogodišnji natjecateljski program Standardi u 20:00 h bavi se filmskim rodovima, referencijama na film i postupke u kojima gledamo glumce, pisce i duhove.
 
O svojim filmovima govorit će autori prisutni u Zagrebu Jesse McLean I'm in Pittsburgh and It's Raining, Tim Leyendekker Osljepljivač, J. M. Biscaya #47 i Ana Isabel Strindberg, koja će predstaviti film Mreža i krug.