Upoznajte žiri: Petar Milat

Petar Milat moderirat će predstavljanje knjige Tomislav Gotovac – Life as Experimental Film, kapitalnog djela posvećenog jednom od najvećih autora hrvatske filmske avangarde.

Kao voditelj zagrebačkog Multimedijalnog instituta (Mama), Petar Milat razveselio nas je nizom zanimljivih izdanja iz područja kulturne teorije, filozofije i povijesti filma. Ove godine Mama je u suradnji s Institutom Tomislav Gotovac i Hrvatskim filmskim savezom izdala monografiju posvećenu jednom od najznačajnijih autora hrvatskog eksperimentalnog filma, Tomislavu Gotovcu. Bogato opremljena fotografijama i različitim arhivskim materijalima, Tomislav Gotovac – Life as Experimental Film kroz 48 poglavlja čitatelja vodi na 400 stranica dugo putovanje kojim se objašnjava nastanak Gotovčevih djela.

Nakon predstavljanja, na kojem će sudjelovati autor knjige Slobodan Šijan, urednica Diana Nenadić i filmski kritičar i suradnik na knjizi Greg de Cuir, uslijedit će projekcija Gotovčeva strukturalnog remek-djela Glenn Miller I (Srednjoškolsko igralište I), i to sa svježe razvijene i još neprikazane kopije u produkciji Hrvatskog filmskog saveza.