Prijava 2024.

 • 1
  Pravila
 • 2
  Opći podaci
 • 3
  Format
 • 4
  Selekcijski primjerak
 • 5
  Kontakt

20. izdanje
25 - 28/09/2024
Zagreb, Hrvatska

Rok za prijavu
31. svibnja 2024.

Objava rezultata
15. srpnja 2024. na www.25fps.hr

Kontakt
25 FPS
Vlaška 79, 10 000 Zagreb, Hrvatska
tel/faks: +385 1 45 72 203
submissions@25fps.hr

Često postavljana pitanja

1. Imam pitanje o prijavljivanju filma. Gdje ću pronaći odgovor?
Pročitajte Festivalski pravilnik. Niže su navedena uobičajena pitanja, a ako i dalje ne znate odgovor, ponovno pročitajte Festivalski pravilnik. Uvjereni smo da on sadrži sve relevantne odgovore.

2. Koliko filmova mogu prijaviti?
Možete prijaviti do tri filma jednog autora/redatelja.

3. Kakve filmove traži Festival 25 FPS?
Inovativna istraživanja u mogućnostima filmskog jezika, pripovijedanja i samoga medija. Filmove koji nastaju na granicama rodova i žanrova te šire razumijevanje filma kao umjetnosti. Izražajne autorske koncepte, tematske, idejne i estetske iskorake te radove koji nastavljaju tradiciju avangardnog i eksperimentalnog filma.

4. Koji su formalni uvjeti za prijavu filma?
Mogu se prijaviti filmovi završeni nakon 1. siječnja 2022. u trajanju do 60 minuta. Ako film traje 61 minutu, ne može se prijaviti. Ako ste film već prijavljivali za prošlogodišnje festivalsko izdanje, ne možete ga prijaviti ponovno.

5. Na koji način se prijavljuje film? Mogu li ga uploadati ili poslati datoteku?
Film se može poslati na DVD-u ili linkom preko Vimeo, YouTube i Google Drive kanala. NE PRIHVAĆAMO datoteke poslane preko Dropboxa, WeTransfera, Jumbo maila ili sličnih servisa.

6. Kada i kako ću znati da li je moj film izabran?
Rezultati selekcije bit će objavljeni 15. srpnja 2024. na adresi www.25fps.hr. Zbog velikog broja prijava ne obavještavamo sve prijavitelje pojedinačno, nego samo one čiji su radovi odabrani za Natjecateljski program.

Pravilnik

Download

Opći podaci


min sec
(Najviše 900 znakova)

(Najviše 900 znakova)

Format


Selekcijski primjerak


Festival pregledava filmove preuzimajući ih isključivo s Vimeo, YouTube i Google Drive kanala. Ne prihvaćaju se prijave poslane preko servisa za slanje velikih datoteka poput WeTransfera, Jumbo maila, Dropboxa i sl. te ne postoji mogućnost uploada na server. Obavezno omogućiti opciju za preuzimanje (download) datoteke s naznačenog linka, a koji mora biti valjan do 31. srpnja 2024.

Isprintanu i potpisanu prijavnicu s DVD-om pošaljite na adresu:

25 FPS
Vlaška 79
10 000 Zagreb, Hrvatska

Selekcijski primjerak DVD-a ostaje u festivalskom arhivu i ne vraća se pošiljatelju. Troškove poštarine snosi pošiljatelj.


Kontakt

Klikom na "Prijavi film" potvrda će biti poslana na gore navedenu e-mail adresu.

Prijavom filma potvrđujete da ste pročitali Pravilnik Festivala 25 FPS 2024. te da se slažete sa svim uvjetima sudjelovanja na festivalu.