Izdanje

Jung An Tagen & Rainer Kohlberger

Jung An Tagen, Rainer Kohlberger AT, 2020, 40', live audiovisual performance

Nakon šest godina intenzivnog istraživanja poliritma i spoja modernih tehnika kompozicije i tehna, Jung (Stefan Juster) ostavlja ritam i okreće se u potpunosti akuzmatičnoj, elektroakustičnoj strani svoga rada. U ovim se skladbama detaljnije bavi odnosom digitalnog zvuka i tijela, percepcijskih smetnji i, kako on to naziva, „disocijativne psihodelične glazbe“. Ova izvedba popratit će objavljivanje albuma Emergent Properties, koji će izdati novoosnovana kuća ETAT, internetska kuća za novu kompjutorsku glazbu koju je osnovao sam Stefan.

Rainer Kohlberger vodi nas kroz dramaturgiju unutarnjih i vanjskih svjetova. Publika se nalazi u prisutnosti neposrednog intenziteta, gdje se gube granice nas i svijeta. Projekcija i programirana svjetla su sinkronizirani, pokrenuti algoritmom te maksimalno iskorišteni.

Jung i Rainer suradnju su započeli 2019. godine. Budući da su im se područja istraživanja i rada preklapala, odlučili su svoje veze još pojačati u 2020.

Jung An Tagen jedan je od pseudonima glazbenika i umjetnika Stefana Justera, koji živi u Beču. U početku je bio dio post-noise scene. Kao Cruise Family, Stefan Kushima i pod drugim pseudonimima objavio je niz materijala u produkciji Not Not Fun, 100% Silk itd. Godine 2016. pod pseudonimom Jung An Tagen počeo je objavljivati u produkciji Orange Milk Records i kasnije Editions Mego. Na njegovim se pločama susreću utjecaji ranog detroitskog tehna, trancea, elektroakustične glazbe à la Parmegiani i rafiniranog zvuka. Likovni dio njegova rada blizak je njegovoj glazbi. Juster radi s digitalnim medijima i videom, gdje se reducirane, gotovo geometrijske forme kreću ekranom u aleatoričkim obrascima i tvore sinestetski odnos sa zvukom.

Rainer Kohlberger austrijski je samostalni likovni i filmski umjetnik koji živi u Berlinu. U njegovu se radu primarno pojavljuju algoritamske skladbe redukcionističke estetike pod utjecajem plošnosti, dronova i interferencija. Njegovi radovi uvijek sadržavaju sloj buke, koja ga fascinira kao dojam beskonačnosti, što je ujedno i krajnja apstrakcija i nepromjenjiva nejasnoća. U njegovim filmovima, instalacijama i izvedbama uživo javljaju se maksimalni oblici intenziteta. Osvojio je nekoliko međunarodnih nagrada. U konkurenciji festivala prikazujemo i njegov novi film There must be some kind of way out of here.

Sub 26/9 Kino SC 22:00