15. 25 FPS: finale

Nakon dodjele nagrada u 20 sati pogledajte laureate ovogodišnjeg festivala, a prije toga zavirite u povijest moderne Indije i prošećite suvremenom hrvatskom eksperimentalnom scenom.

Pet natjecateljskih programa i tri dana kasnije, evo nas na završetku 15. 25 FPS-a! Večeras u 20 sati pridružite nam se na dodjeli nagrada, gdje će članovi međunarodnog žirija i žirija kritike proglasiti ovogodišnje laureate.

Jučerašnje konkurencije iznjedrile su još dva kandidata za nagradu publike: to su Uspomena Miriam Gossing i Line Sieckmann i S(a)vršena prošlost Jorgea Jácomea, a kome će naposljetku pripasti ova nagrada, saznajte večeras u 20 sati.

Nakon proglašenja pobjednika slijedi projekcija dobitnika Grand prixa, što je izvrsna prilika da nadoknadite ono što ste propustili ili utvrdite gradivo novim gledanjem.

Prije nego stavimo ključ u bravu, pridružite nam se na još dva zanimljiva programa: u 16 sati članica žirija Shai Heredia provest će nas kroz modernističke klasike indijske kinematografije, a u 18 sati u programu Refleksi predstavit ćemo intrigantne naslove s hrvatske eksperimentalne i umjetničke scene te se upoznati s njihovim autorima.

Veselimo se druženju!

FOTO: Abid, Strujanja, Do konca