Demoni i kauboji na acidu na drugome danu 25 FPS-a

Drugi dan započinjemo programom Louisa Hendersona, nastavljamo s dvije natjecateljske sekcije, a zaključujemo Posljednjim filmom Dennisa Hoppera.

Jučerašnja konkurencija, kojom je otvoreno 15. izdanje Festivala 25 FPS, donijela je i prvog kandidata za nagradu publike: riječ je o filmu Zombiji belgijsko-kongoanskog umjetnika Balojija, čije je istraživanje clubbing, performerske i ulične scene razdrmalo zagrebačku publiku. Glasujte za svoje favorite i u današnjim natjecateljskim sekcijama: u 18 sati pogledajte Standarde, u sklopu kojih se prikazuje i film Demonsko prošlogodišnje dobitnice Grand prixa Pije Borg, a u 20 sati pridružite nam se na Testovima, gdje ćemo nakon projekcije razgovarati s Albertom Sacklom, redateljem filma krutost 1-3 / 7, Lucasom Azémarom, redateljem filma Život na Zemlji, te Stefanom Canapom, autorom filma Nanosi zvuka, čiji je izvrsni performans Valna duljina zaključio prvi dan festivala.

Drugi festivalski dan započnite upoznavanjem s Louisom Hendersonom, članom ovogodišnjeg žirija, koji je prošle godine osvojio nagradu kritike za Sunčev kamen, a zaključite ga projekcijom acid vesterna Dennisa Hoppera Posljednji film. Restauriranu verziju ovog skrivenog dragulja novog Hollywooda prikazujemo večeras u 22 sata u sklopu sekcije Kino 23.

Ulaz na sve programe i događanja je besplatan. Vidimo se na 25 FPS-u!

FOTO: Posljednji film, Demonsko, krutost 1 - 3 / 7, Život na Zemlji, Nanosi zvuka