Finale 18. izdanja

U 20 sati festivalski žiri i organizatori dodijelit će nagrade najboljim filmovima 18. izdanja 25 FPS-a. Veliki žiri u sastavu Marta Baradić, Hrvoslava Brkušić i Marko Meštrović dodijelit će Grand Prix kao i publika koja je tijekom festivala glasala za svoje favorite. Organizatori Festivala, Udruga 25 FPS, dodijelit će Nagradu Green DCP najboljem hrvatskom eksperimentalnom filmu. Nakon dodjele nagrada slijedi projekcija nagrađenih filmova. 

Prije dodjele nagrada, festivalski dan započet će u 14 sati posebnom projekcijom u sklopu Expanded Cinema programa – novim dugometražnim filmom Darkness, darkness, burning bright veteranke eksperimentalnog filma Gaëlle Rouard u kojemu nas autorica putem suptilnih intervencija na 16-milimetarskom filmu uranja u fantastične mitološke krajolike. 
 
16 sati gledamo drugi blok Refleksa – sekciju koja okuplja najbolje recentne eksperimentalne filmove u hrvatskoj produkciji. U programu gledamo osam filmova autora i autorica različitih generacija i senzibiliteta. Nakon projekcije autori će uživo predstaviti svoje filmove. 
 
18 sati festivalski program zatvara zadnji blok filmova iz natjecateljskog programa objedinjenih naslovom Neka vrsta magije. Prikazat ćemo četiri rada koja u različite pojavnosti zbilje ubrizgavaju čestice magije. 

Ulaz na sve projekcije i programe festivala je slobodan uz obvezno preuzimanje ulaznica na blagajni kina koja se otvara sat vremena prije prve projekcije. U radnom vremenu blagajne moguće je preuzeti besplatne ulaznice za sve projekcije koje su na rasporedu toga dana. 

Foto: Curupira i stroj sudbine, Janaina Wagner