Treći dan festivala: od analogne kupke do digitalne imerzije

Današnju festivalsku avanturu započinjemo analogno, a završavamo digitalno! Umijte svoje zjenice programom materijalnog filma Kim Knowles, a potom uronite u digitalni krajolik Daana Johana i Jorisa Strijbosa. U međuvremenu ne propustite posljednje dvije sekcije međunarodnog natjecateljskog programa.

Započnite svoj festivalski dan u 16 sati sjajnim programom Kim Knowles, stručnjakinje na području analognog filma i članice našeg ovogodišnjeg žirija, koja je za zagrebačku publiku pripremila niz naslova čije autorice beskompromisno i radikalno istražuju koncept tijela – filmskog i kulturnog.

U 18 i 20 sati pogledajte zadnja dva natjecateljska programa i upoznajte autore filmova iz konkurencije. Prva na rasporedu je projekcija sekcije Odnosi, četiri portreta čežnje i melankolije, nakon koje ćemo razgovarati s Matom Ugrinom o njegovu novom filmu Prazni sati. Zatim slijede Skale, kolekcija šest kratkih ali vrtoglavo dobrih priča, nakon koje ćemo razgovarati s Johannom Lurfom (Kavalkada), Yuyan Wang (Neka svaki pokret zaustavi vjetar), Silvestrom Kolbasom (Toranj) i Ismaëlom Joffroyem Chandoutisom (Prepad).

Svi filmovi iz natjecateljskog programa natječu se za nagradu publike, stoga ne zaboravite glasati za svoje favorite nakon projekcije! Jučer su najviše vaših simpatija osvojili ALTIPLANO Malene Szlam i Život na Zemlji Lucasa Azémara.

Festivalski dan zaključujemo Filotaksijom, drugim audio-vizualnim performansom iz sekcije Expanded Cinema, u kojem će nam Daan Johan i Joris Strijbos, momci iz kolektiva Macular, pružiti digitalnu imerziju kakva se rijetko doživljava.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

FOTO: Athyrium filix-femina, Prepad, Filotaksija