27/09/2019

Demoni i kauboji na acidu na drugome danu 25 FPS-a

Drugi dan započinjemo programom Louisa Hendersona, nastavljamo s dvije natjecateljske sekcije, a zaključujemo Posljednjim filmom Dennisa Hoppera.

Više
26/09/2019

15. 25 FPS: krećemo!

Večeras počinje 25 FPS, internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa, čije 15. izdanje donosi najbolje od suvremenog inovativnog, avangardnog i hibridnog filma, videa i proširenih filmskih praksi. Pridružite nam se na otvaranju u 20 h u Kinu Studentski centar – ulaz na ovu, kao i na sve ostale projekcije je slobodan.

Više
16/09/2019

Expanded Cinema: kino bez granica na 25 FPS-u

Festivalske večeri provedite uz intenzivne, inovativne i impresivne performanse Stefana Canape, Antoinea Birota i Kolektiva Macullar. Ulaz na program se ne naplaćuje!

Više
11/09/2019

Predstavljamo žiri 15. 25 FPS-a

15. Festival 25 FPS i ove godine donosi trodijelni program izuzetno cijenjen među ljubiteljima inovativnih, nezavisnih i eksperimentalnih filmova – Žiri predstavlja. U sklopu njega  ovogodišnji članovi žirija predstavit će se publici posebno kuriranim programima sastavljenim od svjetskih klasika avangardnog i inovativnog filma koji sve teže nalaze put do domaćih festivalskih i kinorepertoara što ga čini izuzetno  vrijednom i rijetkom prilikom za sve filmofile.

Više
30/08/2019

Natjecateljski program 25 FPS

Polujubilarno, 15. izdanje festivala nezavisnih i nekomercijalnih filmova koji na inovativan način istražuju mogućnosti filmskog jezika i pripovijedanja, 25 FPS, održat će se od 26. do 29. rujna u Zagrebu, u prostorima Studentskog centra, nakon čega će s dijelom programa gostovati u Rijeci (1. i 2. listopada, Art-kino Croatia) i Ljubljani (4. listopada, Slovenska kinoteka). Pored natjecateljskog programa, Festival 25 FPS prikazuje i posebno kurirane programe članova Velikog žirija, performanse proširenog kina (Expanded Cinema) te izbor iz nove produkcije hrvatskih inovativnih filmova objedinjen u programu Refleksi.

Više
23/08/2019

25 FPS traži volontere

Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u volonterski tim 15. Festivala 25 FPS, Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa, jedinstveno intimne i dinamične atmosfere. Festival se održava od 26. do 29. rujna u Studentskom centru u Zagrebu, a u četiri festivalska dana prikazujemo eksperimentalne, inovativne i umjetničke filmove iz cijelog svijeta. Pridružite se festivalskom timu i kroz iskustvo saznajte što je sve potrebno da se organizira filmski festival.

Više