29/09/2016

Dobro došli na 12. Festival 25 FPS!

Pretresite program, napravite svoju osobnu satnicu i prepustite se podražajima s golemog platna Kina SC. Nakon Refleksa, programa hrvatskog filma, pozivamo vas na festivalsko otvorenje u 20:00 h u Kinu Studentskog centra. Dani filmskog istraživanja su pred nama, a svi programi su besplatni. Vidimo se u Studentskom centru!

 

Više
28/09/2016

Programski dnevnik IV: Refleksi

U četvrtak 29. 9. u 18:00 h festivalski filmski program otvaraju najnoviji hrvatski filmovi u programu Refleksi. Dođite, upoznajte i razgovarajte s hrvatskim autorima, a Danijel Brlas uvest će vas u temu prostora kojima se svi oni bave. 

Više
26/09/2016

Predfestivalsko druženje uz knjigu i film - MM centar, 28. 9. u 18:00 sati

Dvanaesti Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS počinje u četvrtak 29. rujna, no festivalsko druženje počinje dan ranije, u srijedu 28. rujna u 18 sati u MM centru - pridružite nam se na predstavljanju knjige Povijest eksperimentalnog filma i videa te ovogodišnjeg festivalskog programa uz film iznenađenja. 

Više
20/09/2016

Programski dnevnik III: Ode filmu - DADA u mraku s unučićima

25 FPS ove godine odaje počast djedovima svega zaumnog i iracionalnog na filmu. Jer u suštini nisu baš um i ratio ono zbog čega volimo film. DADU potražite u Odama filmu, kao preludije programu Konkurencija, u društvu suvremenih vanpametnika i eksperimentatora.
 

Više
17/09/2016

Akreditacije i ulaznice

Festival 25 FPS ne naplaćuje ulaznice na festivalske projekcije. To ne znači da su programi bezvrijedni, nego da festival ima dobre pokrovitelje i partnere i beskompromisnu želju da omogući nesmetan pristup suvremenom inovativnom i eksperimentalnom filmu i povijesti filmske avangarde.

Više
15/09/2016

Programski dnevnik II: Programi žirija

Svrha programa Žiri predstavlja upravo je u upoznavanju publike s nadahnućima i metodama kojima u svom umjetničkom radu pribjegavaju članovi našeg stručnog žirija. Više o programu iz pera filmskog kritičara Danijela Brlasa.

Više