12/09/2017

Ususret 25 FPS-u i budućnosti filma

Pridružite nam se u petak 15. rujna u 19:30 na predfestivalskom događanju u MM centru i Kratkim slikama, na projekciji Budućnosti filma austrijskog redatelja Michaela Palma.

Više
08/09/2017

Programski dnevnik 2: Umoljeno vrijeme i utjeha prostora: Refleksi 13. 25 FPS-a

Indiferentno ljeskanje morskih valova kao poprište ljudskog egzistencijalnog ciklusa. Valovi koji poput iskeženog karnivorskog zubala žvaču obalu vabeći humanoidne mikrobe u crnini u svoj nezasitni želudac. Sunčeve mrlje koje se probijaju kroz žbunje i krošnje raščupane prirode i tvore živopisne uzorke na putu. Prostor je mjesto za utočište i mjesto za dramu/priču.

Više
08/09/2017

Programski dnevnik 1: Mutirajući rituali i lajanje u mraku: Konkurencija 13. 25 FPS-a

Otkada je nijemo zatreperio u žamorom zaglušenoj pariškoj kavani 1895., objedinivši potom mokre snove tehnoloških inovatora, entuzijastičnih istraživača mogućnosti novog medija, marketinških stručnjaka i publike opčinjene atrakcijama „oživljene zbilje“, film je, između ostalog, postao testament ljudskoj potrebi za povezivanjem, ovladavanjem i komunikacijom s neživim entitetima. 

Više
06/09/2017

Festivalske ulaznice i akreditacije

Festival 25 FPS ne naplaćuje ulaznice i akreditacije. Zahvaljujući partnerima i pokroviteljima ovdje smo da omogućimo pristup suvremenoj i povijesnoj filmskoj avangardi. 

Više
29/08/2017

Filmska radionica na 25 FPS-u: Nema granica - sve govori

Mislili smo da će naša zadaća biti prikazati stvarnost, no sredstvo koje smo odabrali ponaša se poput trbuhozborčeve lutke koju su opsjeli nepoznati duhovi - ono govori bez kontrole.

Više
25/08/2017

Volontiranje na Festivalu 25 FPS - produljen rok

Od 28. 9.  do 1. 10. na kultnoj lokaciji zagrebačkog Studentskog centra prikazujemo nove naslove eksperimentalnog filma, sjajne audio-vizualne performanse te klasike filmske avangarde, uz prisustvo dragih i zanimljivih festivalskih gostiju. No, za nezaboravno festivalsko iskustvo potrebna nam je dragocjena volonterska pomoć u organizaciji.

Više